Anul nou ce se apropie cu pași repezi însemnă pentru mulți un nou început. Acest nou început poate consta și în planurile pentru un nou business, cum ar fi deschiderea unei spălătorii auto self-wash sau self-service.
Spălătoriile auto self wash au căpătat o popularitate crescută în rândul românilor, atât în ceea ce privește ideile de afaceri, cât și folosirea lor pentru întreținerea mașinilor de către proprietarii auto. Sunt eficiente, rapide, ușor de folosit de clienții finali și ușor de administrat de către antreprenori, iar profiturile sunt direct proporționale cu amplasarea și calitatea echipamentelor.
Totuși, procedura de deschidere a unei spălătorii autor self service nu este nicidecum una simplă, dacă nu ai niște informații clare și corecte despre tot ce înseamnă proiect spălătorie auto, acte necesare spălătorie auto self service sau autorizații necesare pentru deschiderea unei astfel de afaceri.
În lipsa acestor informații, întrebările și nelămuririle curg și îți pot pune multe piedici.
În continuare, vorbim despre acte necesare obținere certificat de urbanism și autorizație de construire pentru deschidere spălătorie auto self service.
Acte necesare Certificat de Urbanism spălătorie auto self wash
Da, pentru a putea deschide în deplină legalitate o spălătorie auto self service, nu scapi de birocrație. Trebuie să urmezi procedura legală pe care ai urma-o și dacă, să zicem, ți-ai construi o casă.
Mai exact, va fi nevoie ca, în primă fază, să obții Certificatul de Urbanism de la primăria de pe raza localității unde vrei să deschizi spălătoria.
Ce este Certificatul de Urbanism? Este un document oficial care funcționează ca un fel de ghid și care conține toate informațiile și actele necesare pentru obținerea autorizației de construire a spălătoriei auto self-wash. Deci, acest certificat NU ține loc de autorizație de construire și nici nu îți dă dreptul să începi lucrările după obținerea lui. El pur și simplu te ghidează în obținerea autorizației.
Pentru obținerea certificatului de urbanism, vei avea nevoie de următoarele acte și documente:
- Actul de proprietate (care să ateste că deții terenul pe care vrei să amplasezi viitoarea ta spălătorie auto self wash)
- Documentația cadastrală la zi (terenul pe care vrei să amplasezi spălătoria auto trebuie să aibă cadastru la zi și să fie intabulat)
- Planuri 1:500 și 1:2000
- Propunerea arhitecturală, adică proiect spălătorie auto self service, realizat de un arhitect autorizat.
Proiectul de arhitectură pentru spălătoria auto self-service va conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți face afacerea să devină realitate, iar ca și preț, nu depășește 1200 de lei (cel puțin dacă alegi să lucrezi cu echipa Cadastru24.ro.
Un alt lucru important de știut este că noi te putem ajuta și cu documentația cadastrală la zi (cu cadastru și intabulare, planuri 1:500 și 1:2000) în caz că nu le ai pentru terenul pe care vrei să amplasezi spălătoria auto.
Mai mult, la cererea ta, echipa Cadastru24.ro poate intermedia comunicarea dintre tine și Primărie. Mai exact, în loc să-ți pierzi tu timpul și nervii la Primărie, o facem noi pentru tine, iar tu stai fără grijă, așteptând certificatul de urbanism.
După ce ai toate actele de mai sus (lista de acte ar putea să fie completată și cu altele, în cazuri specifice, după caz), depui dosarul la primărie, alături de o cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru spălătorie auto self service și mergem mai departe, spre obținerea autorizației de construire.
Acte necesare autorizație construire spălătorie auto self service
Așa cum spuneam mai sus, Certificatul de Urbanism este un ghid, care conține toate actele necesare pentru a putea obține autorizația care îți dă dreptul să amplasezi spălătoria ta self service pe terenul pe care îl deții.
Printre actele necesare pentru autorizație spălătorie auto, se numără:
- Cerere tip pentru emiterea autorizației de construire spălătorie auto
- Certificatul de urbanism pe care l-ai obținut la pasul anterior
- Actele de proprietate asupra terenului, în copie conformă cu originalul
- Extras de Carte funciară pentru informare, actualizat la zi, nu mai vechi de 30 de zile.
- Acordul notarial al coproprietarilor pentru lucrările propuse (dacă sunt mai mulți coproprietari).
- Acordul notarial al vecinilor (doar dacă lucrările propuse impun acest lucru)
- Documentația tehnică (DTAC) în 2 exemplare originale (documentația cadastrală, proiectul tehnic arhitectural, etc.)
- Expertiză tehnică MLPAT, dacă pe teren există deja construcții și proiectul propune modificări, extinderi sau recompartimentări ale acestora.
- Dovada plății taxei pentru eliberarea autorizației de construire
În funcție de caz, pot fi solicitate prin certificatul de urbanism și alte documente sau taxe, dar acestea sunt comunicate în Certificatul de Urbanism în funcție de caz.
Dacă ai ajuns până în acest punct, înseamnă că ai deja proiectul tehnic pentru spălătoria ta auto self service, ai certificatul de urbanism și ai și actele pentru obținerea autorizației de construire. Tot ce trebuie să faci mai departe este să mergi cu toate aceste acte la primăria de pe raza localității unde vrei să amplasezi spălătoria auto și să aștepți după autorizație pentru spălătorie.
Și în acest caz îi poți delega echipei noastre responsabilitatea de a merge în locul tău la primărie, în timp ce tu te bucuri de timp și liniște.
După obținerea autorizației, poți trece la treabă. Bineînțeles, va fi nevoie să te pregătești cu toate echipamentele necesare, pentru ca totul să meargă strună.
Echipa Cadastru24.ro, alături de tine, mereu la timp și la prețul corect
Așa cum ne spune și numele suntem o echipă de ingineri și experți autorizați în cadastru și intabulare, dar nu facem numai atât. Avem în rețeaua noastră națională și arhitecți autorizați care te pot ajuta cu proiect tehnic spălătorie auto self service și experți tehnici MLPAT în cazul în care îți va fi solicitată și această expertiză tehnică. Suntem alături de tine și te ajutăm să-ți transformi visele în realitate. Tot ce trebuie să faci este să ne ceri ajutorul!